Auto & motor

Auto & motor

Auto & motor

Zorgeloos onderweg
Als deelnemer aan het verkeer kunt u niet voorzichtig genoeg zijn.
Met de juiste verzekeringsdekkingen weet u dat u zich om de financiële kant van een ongeval geen zorgen hoeft te maken. Wij adviseren en helpen u graag.
Onze kracht

Wij werken met meer dan 30 maatschappijen samen. Dit heeft geresulteerd in een omvangrijke autoverzekeringsportefeuille. Hierdoor hebben wij speciale afspraken kunnen bedingen. In meeste gevallen hebben wij de scherpste premies met de beste voorwaarden.

Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (WAM)
Iedereen die een motorrijtuig heeft, zoals een auto, motor, scooter of brom- of snorfiets, is verplicht hiervoor een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA) af te sluiten. Deze verzekering dekt de schade die u als bestuurder van een motorrijtuig door uw schuld aan anderen toebrengt

Beperkt cascoverzekering
Een WA verzekering kan worden uitgebreid met een beperkt casco dekking. Dit wordt ook vaak WA Plus, WA Extra, genoemd. Bij deze dekking wordt de standaard wettelijk verplichte WA dekking uitgebreid met een aantal verzekerde risico’s voor de auto, bijvoorbeeld brand, diefstal, ruitbreuk en stormschade.

Cascoverzekering
Via de volledig cascodekking is het mogelijk om schade aan het motorrijtuig zélf (inclusief storm, brand, diefstal, etc.) mee te verzekeren. Heeft u uw WA uitgebreid met de volledig cascodekking, dan bent u zoals dit in de volksmond wordt genoemd all-risk verzekerd.

Schade of ongevallen inzittenden
U kunt een inzittendenverzekering afsluiten bij je autoverzekering. Een ongevallen inzittenden of schade inzittenden verzekering
Ongevallen inzittendenverzekering, keert een vast bedrag uit bij overlijden of invaliditeit.

Schadeverzekering inzittenden, keert vergoeding uit voor de daadwerkelijk geleden schade. Denk hierbij aan letselschade en materiële schade

(verhaals) rechtsbijstand
De verhaalsrechtsbijstand is een dekking die u helpt om schade die u hebt gekregen door een ander, ook op die ander te ‘verhalen’. Met andere woorden: de schuldige aansprakelijk stellen.
In de dagelijkse praktijk zien wij een toename van het aantal aanrijdingen waarbij een voertuig met een buitenlands kenteken betrokken is. Met deze dekking neemt de verzekeraar het verhalen (eventueel zelf in het buitenland) voor u uit handen.